CV-ketel onderhoud

Om storingen aan uw CV-ketel te voorkomen is het van groot belang dat u deze van het juiste onderhoud voorziet. Zelf kunt u uw verwarmingsketel onderhouden door deze regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Daarnaast dient u af en toe de radiatoren te ontluchten en de waterdruk in de ketel bij te vullen. Om het onderhoud van uw verwarming te optimaliseren raden wij daarnaast aan jaarlijks of tweejaarlijks contact op te nemen met een verwarmingsmonteur. Deze kan alle onderdelen van de CV-ketel nakijken op beschadigingen en slijtage. Op deze wijze voorkomt u een plotselinge storing, en verzekert u zichzelf ervan dat u gedurende de hele winter van een optimaal wooncomfort geniet. Wij adviseren u de verwarmingsmonteur van Van Vliet, een erkende specialist met jarenlange ervaring op het gebied van CV-service.

Radiatoren ontluchten

Het borrelen van verwarmingsbuizen en halfverwarmde radiatoren is vaak het gevolg van lucht in de verwarming. Deze problemen verhelpt u eenvoudig en snel door de radiatoren te ontluchten. Voordat u hiermee aan de slag gaat dient u de thermostaat zo laag mogelijk te zetten, en de stekker van de CV-ketel uit het stopcontact. Wacht vervolgens tien minuten en start daarna bij de radiator op het laagste punt in uw huis. Eindig bij de hoogst gelegen radiator. Bij het ontluchten dien u de kraan van de radiator te sluiten en daarna met een ontluchtingssleutel het ventiel te openen. Houdt een doekje bij de hand. Als u alle verwarmingselementen heeft ontlucht kunt u de CV-ketel weer inschakelen. Controleer tot slot de waterdruk. Staat deze tussen de 1.5 en 2.0 bar? Dan hoeft u niets te doen. Staat de wijzer lager? Dan dient u de CV-ketel bij te vullen.

Onderhoudscontract

Een onderhoudscontract kan een uitkomst vormen bij het onderhoud van uw verwarmingsketel. Met een onderhoudscontract zorgt u ervoor dat er periodiek een monteur langskomt die alle onderhoudswerkzaamheden aan uw CV-ketel zal uitvoeren. Daarnaast profiteert u met een onderhoudscontract van diverse andere voordelen zoals het behoud van de fabrieksgarantie, en lagere voorrijkosten en materiaalkosten bij een tussentijdse reparatie. Bij vrijwel elk installatiebedrijf kunt u een onderhoudscontract afsluiten. Indien u verzekerd wilt zijn van een kwalitatief bedrijf is het verstandig om te kiezen voor een vakman die is aangesloten bij Uneto-Vni. Met dit kwaliteitslabel bent u gegarandeerd van een erkend installateur.