Ouderen in huis? Dit is een must have

Wanneer er ouderen in huis wonen dan is het belangrijk om de juiste faciliteiten aan te bieden. Een badkamer welke geschikt is voor ouderen bijvoorbeeld of trapliften in de woning om gemakkelijk van beneden naar boven te gaan en andersom. Ook is het een idee om de woning goed warm te houden met een sterke centrale verwarming. 

 

Waar moet je op letten? 

Het is slim om alle drempels uit de woning te halen. Zorg ervoor dat alles gelijk is. Niemand kan zo per ongeluk ergens over vallen of struikelen. Het is ook slim om te zorgen voor brede deuren. Door voor brede deuren te kiezen is het mogelijk om er gemakkelijker door te gaan met een rollator of zelfs een rolstoel. Daarnaast moet er ook een goede toilet en badkamer zijn. Denk aan greep steunen om gemakkelijker te gaan zitten en weer op te staan. Een hogere toilet dan normaal is ook prettig voor ouderen. In de badkamer moet men denken aan een instapbad of een douche met een zitje. Het maakt het leven van ouderen zoveel gemakkelijker en prettiger. Wanneer er een verdieping in de woning is, is een traplift een verstandige keuze. Op die manier kan men eenvoudig en zonder enig risico naar boven of beneden gaan. 

 

Een goede keuken

Wanneer de ouderen zelf koken en van koken houden is het belangrijk om de keuken goed in te richten. Zorg ervoor dat ze niet kunnen wegglijden als ze aan het koken zijn. Het gebied voor de wasbak en het kookgedeelte moet uitgerust zijn met antislip materiaal. Op die manier glijd niemand weg en gebeuren er geen ongelukken in de keuken. Als het kan dan zou het fijn zijn als er een tafel is die laag en hoog gezet kan worden. Wanneer iemand in de rolstoel zit en toch wil helpen dan kan de tafel omlaag om zo de groenten te snijden.

Met kleine klusjes geld op de energierekening besparen

Blijft al enige tijd je energierekening maar stijgen? Dan is het natuurlijk tijd om in te grijpen. Alleen dan is het belangrijk om te achterhalen waar het probleem zit en hoe je dit tevens kan oplossen.

Ramen met enkelglas vervangen

Heb je momenteel ramen in je woning die nog uit enkel glas bestaan? Dan kan het zijn dat je woning lastiger de warmte vast kan houden. Het gevolg hiervan is dat er dan veel meer moet worden gestookt om de woning op een aangename temperatuur te krijgen. Hiervoor moeten de ramen worden vervangen of een voorzetraam worden geplaatst. Het plaatsen hiervan is zeer gemakkelijk zelf op te pakken. Denk hierbij wel dat je ook boven alles moet vervangen en dus veilig op die hoogte moet kunnen werken. Het werken met een ladder is niet altijd even gemakkelijk, daarom is het in veel gevallen gemakkelijker en ook veiliger om te werken met een ASC rolsteiger.

Vervangen van de CV ketel

Wellicht beschik je momenteel ook over een wat verouderde CV ketel. Dit kan ook de reden zijn waarom de energiekosten de afgelopen periode zo behoorlijk zijn gestegen. Het vervangen van een CV ketel kan je vaak al 15 tot 20 euro per maand besparen. Wellicht is er in de afgelopen periode ook iets veranderd in de thuissituatie waardoor er veel minder vermogen benodigd is dan voorheen. Het bijkomende voordeel van het vervangen van je CV ketel is dat je ook in energielabel kan gaan stijgen.

Zelf doen of laten doen?

Het is verstandig om altijd te kijken wat je zelf kan doen om zo nog wat geld te besparen. In het geval een CV ketel is het altijd wel verstandig om te laten doen. Bij het plaatsen van voorzetramen of vervangen van de ramen kun je er ook voor kiezen dit zelf te doen. Let dan wel op dat je dit veilig doet met een rolsteiger op het moment dat je op een bepaalde hoogte moet werken.

Tips bij het zoeken van een koopwoning

U moet van tevoren goed nadenken over uw wensen en behoeften als u opzoek gaat naar een nieuwe koopwoning. Dit om verspeelde uren en energie te voorkomen. Het is daarom belangrijk om te weten waar u aan toe bent. Misschien kent u de stad niet of is het de eerste keer dat u verhuist. Lijkt het u prettig om met mensen in een rijtje of in en flat te wonen? Of wilt u liever rust dan een gezellige buurman? Dan is dit ook een overweging die u moet nemen voordat u opzoek gaat naar een koopwoning. Mocht u rust verlangen dan is het in sommige wijken lastig om een woning te vinden. Ook de reden en de snelheid waarmee u een nieuwe koopwoning wilt hebben is natuurlijk van belang. Verder zijn er een aantal dingen waar u aan dient te denken bij het verhuizen, zoals een duidelijke planning wie wat gaat doen, of u zelf alles gaat verhuizen of dat u een verhuisbedrijf inschakelt.

Maak een opsomming van uw wensen

Stel u wilt een huis kopen Rosmalen? Rosmalen is een populaire stad om te wonen. Mocht u daar naar toe verhuizen dan is het natuurlijk belangrijk om te weten waar u aan toe bent. Dan is het van te voren handig om een wenslijst te maken. U kunt hier een aantal belangrijke zaken in verwerken. Zoals wat voor een soort woning zoekt u? En in welke wijk? Welke voorzieningen moeten in de buurt zitten? Dit zijn dingen die u zelf al makkelijk kan filteren. Vaak is de soort woning en locatie zeer strikt verbonden met de prijs. Zorg daarom ervoor dat u zeker in deze tijden goed kijkt naar wat voor budget u heeft.

Wat is uw budget?

Het is verstandig om van te voren te weten wat uw budget is voor en koopwoning. Hiervoor is het handig om een afspraak te maken bij een bank. De bankmedewerker kan u vertellen wat u maximaal kan uitgeven. Als dit is gebeurt kunt u naar een aankoopmakelaar in Rosmalen gaan. De aankoopmakelaar kan daarna opzoek gaan naar een koopwoning in een prijsklasse die bij uw budget past.

Schakel een aankoopmakelaar in

Het kan erg lastig zijn een woning te kopen in Rosmalen. Meerdere geïnteresseerden, tijdsdruk, harde onderhandelingen en misgrijpen op uw droomwoning. In Rosmalen zijn veel voorkomende situaties in deze overspannen woningmarkt. Met het inschakelen van een aankoopmakelaar Rosmalen bent u zeker van de juiste beslissing.

Voordelen van een hybride warmtepomp

Het verwarmen van een woning kan op verschillende manieren. Er wordt in veel huishoudens nog gebruik gemaakt van een cv-ketel die op gas werkt om het huis te verwarmen en om het water dat gebruikt wordt in de woning te verwarmen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een warmtepomp. Met een warmtepomp wordt er op een duurzame manier verwarmd. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse kosten. Een hybride warmtepomp biedt een tussen mogelijkheid. Dit type warmtepomp wordt gekoppeld aan de huidige cv-ketel die alleen nog gas gebruikt als dat echt nodig is.

De huidige installatie kan blijven

Als de huidige cv-ketel nog niet aan vervanging toe is, maar je wel graag een duurzamere manier van energie opwekken wilt gebruiken, dan is een hybride warmtepomp de beste oplossing. Dit type pomp wordt aangesloten op de cv-ketel en maakt gebruik van lucht om water te verwarmen. Dit water wordt vervolgens gebruikt voor de verwarming van het huis en het water dat in huis gebruikt wordt. De hybride pomp wordt gekoppeld aan de huidige installatie die alleen nog als ondersteuning dient. Kan er niet genoeg vermogen worden geleverd, dan slaat de bestaande ketel aan en wordt er tijdelijk weer gas gebruikt voor de verwarming.

Hoe werkt het?

Een hybride warmtepomp maakt gebruik van lucht om water te verwarmen. De pomp trekt hiervoor buitenlucht aan waaruit de warmte wordt onttrokken. Deze lucht wordt in het systeem omgezet tot gas. Dat gebeurt door het samenpersen van de lucht. Doordat deze lucht wordt samengeperst, wordt de temperatuur van het gas dat ontstaat ook hoger. Deze warmte wordt met behulp van een koelelement overgedragen aan een verwarmingselement. Dit laatste element is aangesloten op de bestaande installatie en zorgt voor de verwarming van het water voor de centrale verwarming en het water dan in de woning gebruikt wordt.

Besparen

Een hybride warmtepomp is een stap in de goede richting als het gaat om de verduurzaming van een woning. Met dit type pomp kan een bestaande, goede, cv-ketel nog in gebruik blijven. Door het aansluiten van de hybride warmtepomp wordt er alleen nog gebruik gemaakt van gas voor de verwarming van de woning als dat echt nodig is. De warmtepomp zelf maakt gebruik van buitenlucht waar geen kosten aan verbonden zijn. Wil je meer over hybride warmtepompen lezen kijk dan eens hier en onderzoek de mogelijkheden voor jouw huis.

Bezuinigen op gas en stroom op uw bedrijf

Veel bedrijven gaan over op een warmtepomp vanwege de aankomende sancties op het afnemen van gas. Dit is erg kostbaar en maakt het voor veel bedrijven een dure aangelegenheid om op dezelfde voet verder te gaan. Het vreemde is dat gas juist heel duurzaam is en zelf door de natuur wordt aangemaakt, desondanks besluit de overheid om strenger te controleren en verder gaan met het bezuinigen op gas. Hoe gaat u nu verder als bedrijf om over te stappen op een warmtepomp en wat komt hierbij kijken?

Van het gas af

Wellicht zijn er plannen om in de buurt van het gas af te gaan. Neem bijvoorbeeld contact op met je gemeente om na te gaan wat de plannen zijn. Zijn er plannen bij jou in de buurt, wacht dan nog even met de aanschaf van een warmtepomp of CV ketel en check eens wat deze plannen voor uw bedrijf gaan betekenen. Het is enorm kostbaar en zonde om zelf te investeren in een nieuwe ketel terwijl er wellicht plannen zijn om de bewoners van de gemeente aan te sluiten op een warmtenet. Hiervoor geldt hetzelfde voor de aanschaf van een warmtepomp.

Elektriciteit besparen

Een warmtepomp kost enorm veel stroom en daarvoor zijn zonnepanelen belangrijk om de stroomvoorziening op peil te houden. Ook is het vervangen van oude lampen voor LED  in uw werkplaatsverlichting enorm belangrijk, lees hier verder om meer te weten over de besparing op werkplaatsverlichting. Ook kunnen besparingen uiteindelijk ook subsidies opleveren. De overheid stelt regelmatig subsidies beschikbaar voor ondernemers die bezuinigen op stroom en gas. Er is een EIA regeling waar u wellicht gebruik van kunt maken. Vraag de gemeente hieromtrent en laat u informeren. Wellicht komt u hier voor in aanmerking en kunt u al beginnen met het starten van de beschikbare voorzieningen.

Hoe reageert een gietvloer op warmte?

Wanneer je een nieuwe vloer gaat uitzoeken, moet rekening houden met een aantal aspecten. Op het gebied van uitstraling wil je natuurlijk dat deze matcht met de rest van je interieur. Gelukkig is er tegenwoordig wat dat betreft genoeg keus. Denk hierbij aan tapijt, laminaat of parket. Wanneer een slijtvaste en naadloze vloer bovenaan je lijstje staat, kan je het beste kiezen voor een gietvloer. Deze is verkrijgbaar in een aantal verschillende uitvoeringen, zoals een epoxyvloer of een variant met een betonlook. Maar hoe reageren deze vloeren op warmte?

Gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Het eerste waar je wellicht aan denkt bij deze vraag, is of vloerverwarming geschikt is om te combineren met een gietvloer. Het antwoord is ja. Echter gaat dit niet op voor alle vloeren. In dit geval is het verstandig om te kiezen voor een PU-vloer. Deze is namelijk een stuk elastischer, hierdoor komen er geen scheuren in de ondergrond terecht door de hogere temperatuur. Doordat deze vloer stevig, maar vrij dun is kan de warmte zich ook eenvoudig verspreiden door de betreffende ruimte. Zo is het dus niet nodig om de radiatoren aan te zetten. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op de stookkosten.

De aanleg van de vloer

Ook bij het plaatsen van een gietvloer moet er rekening gehouden worden met de temperatuur. Het is een feit dat het in de middag het warmste gedeelte van de dag is. Daarom wordt er gekozen om de vloer aan het begin van de dag te gieten. Het materiaal moet zich namelijk goed over de vloer kunnen verspreiden. Wanneer het materiaal te snel opdroogt, krijg je dus te maken met dikkere ‘eilanden’ in de ondergrond. Ook lage temperaturen hebben een negatief effect, omdat in dit geval de vloer niet mooi uitgesmeerd kan worden. Neem dus altijd contact op met een specialist, zodat de vloer geplaatst wordt onder de juiste omstandigheden.

Gietvloeren en uv-licht

Daarnaast is ook de uv-straling van belang als het aankomt op de kwaliteit van de gietvloer. Dit licht kan namelijk de ondergrond flink laten verkleuren. En dat is zonde van de mooie gietvloer. Om dit tegen te gaan is het altijd aan te raden om een beschermende coating aan te brengen. Hierbij kan je kiezen voor een doorzichtige of gekleurde variant. Kijk voor alle mogelijkheden en de prijzen op goedkope-gietvloeren.nl.

Bewust met het milieu omgaan

Er wordt de laatste tijd veel over het milieu gepraat en steeds meer mensen zijn bereid om hun steentje bij te dragen. Een van de manieren waarop ze dat kunnen doen is minder gas verbruiken en dus hun huis verwarmen zonder gas. Dit lijkt misschien een gek idee, want de cv-ketel heeft (zoals we allemaal weten) gas nodig. Er bestaan echter nieuwe manieren om je huis te verwarmen. Er bestaat namelijk zoiets als een hybride warmtepomp. Deze pomp haalt uit de buitenlucht warme lucht. Er bestaat ook combipomp waarmee er warme lucht uit de grond wordt gehaald. Dit is dus een manier om duurzame energie op te wekken en je zult dit ook elke maand zien op de energierekening. Je zult ook heel goed het verschil zien tussen een duurzame pomp en een gaskachel. Steeds meer mensen kiezen om deze reden dan ook voor een warmtepomp.

Een ander voordeel van de warmtepomp (voor de portemonnee) is dat mensen die het installeren een subsidie kunnen aanvragen, omdat ze namelijk gebruik maken van een duurzaam product. Er wordt echter een verschil gemaakt tussen de subsidie voor een particulier en de subsidie voor een zakelijk doeleinde. De subsidie voor een particulier is voor iemand die een warmtepomp thuis wilt installeren. De zakelijke subsidie is meer bedoelt voor mensen die een warmtepomp willen aanschaffen voor op het kantoor.
De subsidieregeling is erg ingewikkeld, dus als je erover zit na te denken om een warmtepomp aan te schaffen is het verstandig om eerst de richtlijnen van de regelgeving door te nemen. Het is daarnaast ook goed om te onthouden dat je niet langer dan 3 maanden nadat de pomp is geplaatst de aanvraag voor een subsidie kan indienen.

Het overstappen van gas naar een warmtepomp is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Glazenwasser

Bezit je je eigen bedrijf? Denk dan ook aan de reputatie van dit bedrijf

Bezit je je eigen bedrijf? Dan weet je vast ook wel dat er heel wat bij komt kijken. Zo moet je het juiste personeel aanwerven, je moet zorgen dat ze op tijd en correct betaald worden, je moet je goed of dienst ook goed aan de man kunnen brengen, je moet je eigen werk goed kunnen uitvoeren… Maar hetgeen dat ook belangrijk is en zeker niet mag worden vergeten, is dat je ook moet zorgen dat je kantoor er netjes en verzorgd uitziet voor potentiële klanten. Een van de manieren waarop dit kan is door een professionele glazenwasser in dienst te nemen. Hieronder vind je meer tips over het aannemen hiervan.

 

Tips bij het aanwerven van een goede glazenwasser

Een goede glazenwasser vinden is niet altijd zo simpel. Toch zijn er enkele tips die hierbij zouden kunnen helpen. Lees hieronder daarover meer.

  • Ken je iemand in je omgeving, bijvoorbeeld vrienden of vrienden, die zelf ervaring hebben met een goede glazenwasser? Dan kan je bekijken of je deze persoon of dit bedrijf ook kan inhuren.
  • Heb je niemand in je omgeving die ervaring heeft hiermee? Bekijk dan eens recensies van een bepaald bedrijf waarin je interesse hebt op het internet. Hieruit kan je ook al veel informatie halen.
  • Heb je iemand of een bepaald bedrijf op het oog met goede recensies, kijk dan of je nog kan onderhandelen over de prijs. Mogelijks kan je hierdoor veel geld besparen.
  • Maak steeds goede afspraken. Bijvoorbeeld: wanneer werken deze personen, hoeveel dagen werken ze voor jou, wat te doen bij ziekte, hoeveel verlofdagen krijgen deze mensen of worden ze vervangen, wat zijn de werkuren, hoeveel pauzes mogen er genomen mogen worden per dag, is er een proefperiode aanwezig of niet: zeker vermelden in het contract of op zijn minst mondeling noteren in het contract, werk je vast met deze mensen of is dit tijdelijk…
  • Zorg voor een duidelijk arbeidsreglement, zo weten de werknemers zeer duidelijk wat kan in jouw bedrijf en niet.

 

Zelf een glazenwasser in dienst nemen?

Heb je nog steeds interesse om een glazenwasser in dienst te nemen? Lees dan zeker bovenstaande tips nog eens door en probeer ze zeker en vast ook toe te passen. Als je dit doet, kan het bijna niet meer mislopen.

Waarom zonnepanelen?

Met zonnepanelen produceert u zelf stroom en bespaart u honderden euro’s per jaar op uw energierekening. Als de prijs van stroom de komende jaren stijgt, hebt u daar geen last van. Zonnepanelen zijn ook een uitstekende investering, die snel is terugverdiend. Daarna hebt u jarenlang gratis stroom van uw eigen dak. Spaargeld besteden aan zonnepanelen levert meer op dan de rente op uw spaarrekening. Zonne-energie gaat natuurlijk niet alleen over geld. Het is ook een manier om de CO2 uitstoot te verminderen en een schoner milieu een handje te helpen. We weten uit ervaring dat eigenaren van zonnepanelen bewuster omgaan met energieverbruik.

 

Prijs zonnepanelen gedaald

 

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren gedaald, waardoor de terugverdientijd veel korter is geworden. In Nederland is een installatie met zonnepanelen na circa acht jaar terugverdiend, afhankelijk van de oriëntatie van het dak. Op een dak pal zuid produceert een zonnepaneel meer stroom dan op een dak naar het oosten of westen.

 

Besparen met zonnepanelen

 

Na installatie van uw zonnepanelen bespaart u onmiddellijk geld op uw energierekening. Een rekenvoorbeeld. Stroom kost vandaag, inclusief alle heffingen, ongeveer 23 cent per kilowatt/uur. Niemand weet hoe de prijs voor stroom zich zal gaan ontwikkelen, maar de kans dat stroom goedkoper wordt, lijkt ons nihil. Zelfs als energieproducenten stroom tegen dezelfde prijs blijven verkopen, zullen we nog rekening moeten houden met de inflatie.

 

Zonnepanelen leveren minimaal 25 jaar stroom. Als u in 2017 een installatie plaatst, zet u in feite uw stroomprijs vast voor een periode van 25 jaar. Met een installatie van bij voorbeeld tien panelen produceert u jaarlijks ongeveer 2250 kwh. Dat is een jaarlijkse besparing van 518 euro. Stel dat de stroomprijs stijgt met drie procent per jaar, dan zal ook uw voordeel elk jaar met drie procent toenemen.

 

Zonnepanelen = gratis stroom

 

Als de installatie na acht jaar is terugverdiend, heeft u een jaarlijks voordeel van honderden euro’s. Dat is mooi meegenomen. De levensduur van kwalitatief hoogstaande panelen is minimaal 25 jaar. Dit betekent dat uw zonnepaneel ongeveer 17 jaar gratis stroom aan u levert. Een gratis stroomfabriek op uw dak!

 

U zoekt misschien een beter rendement voor uw spaargeld? Rentetarieven bij de banken zijn extreem laag. Als u uw spaargeld gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen, is een rendement van meer dan tien procent mogelijk.

 

Zonnepanelen kopen

 

Er zijn dus verschillende redenen om zonnepanelen te kopen. Afgezien van de financiële voordelen is ook het milieu gebaat bij snelle actie. De CO2 uitstoot moet drastisch omlaag. Europese lidstaten doen er alles aan burgers aan te moedigen te investeren in groene energie. Alleen dan kan de totale CO2 uitstoot worden teruggedrongen.

Decoupeerzaag merken vergelijken

Ten eerst is het natuurlijk erg belangrijk, voordat je een decoupeerzaag gaat kopen, dat je het één en ander gaat vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld de vorm van zaagmachines met elkaar vergelijken. Kies je bijvoorbeeld voor een T-handgreep of beugelgreep decoupeerzaag? Daar blijft het niet bij, want ook de eigenschappen mogen niet vergeten worden. Denk hierbij aan de zaagcapaciteit, functionaliteiten, vermogen en het te behalen toerental. Kortom er is genoeg keuze! Toch is er een factor die meerdere van deze eigenschappen op mogelijkheden samenvoegt. Al weleens gedacht aan het vergelijken van verschillende merken decoupeerzaagmachines? Elk merk heeft zijn eigen karakter en kwaliteiten. Hieronder drie tips die je meer inzicht geven in het vergelijken van merken.

Merken in verschillende segmenten

Over het algemeen is het zo dat een merk die hoog is aangeschreven in bijna elke markt goed presteert. Toch laat de praktijk dit te wensen over. Neem bijvoorbeeld het merk Metabo. Dit merk doet het momenteel erg goed in de afkortzagen markt, maar in de decoupeerzaag of accuboormachine markt is dit een heel ander verhaal. Het blijft daarom ontzettend belangrijk om afzonderlijk te kijken naar het merk in elke branche. Dat maakt het er ook naar dat de Hitachi decoupeerzaagmachines het vaak erg goed doen in de decoupeermachine markt, maar als het om cirkelzagen gaat is hiervan weer geen sprake.

Populaire merken

Er zijn een aantal populaire merken die goed worden verkocht als we kijken in de decoupeerzaagmachine markt. Momenteel zijn dit de merken Bosch en Makita, die erg veel leveren op het gebied van decoupeerzaagmachines. Wel heeft dit voornamelijk te maken met het feit dat Bosch twee varianten machines aanbiedt. Eén is gericht op de professionals (Bosch blauw) en het andere merk (Bosch groen) is geschikt voor de doe-het-zelvers en hobby klussers. De keuze is reuze! Er zijn ook merken welke populair zijn, maar niet vanwege hun lange levensduur en kwaliteit. Nee, meer vanwege hun goedkope prijs. Daar meer over in het laatste gedeelte van deze blog.

Voordelige merken

Er zijn merken die bijna niks kosten. Dan mag je er ook vanuit gaan dat de kwaliteit niet hoogstaand is. Gelukkig leveren de machine wel hetgeen wat je nodig hebt. Namelijk het kunnen zagen van materialen! De voordeligste van dit moment is wel de Powerplus POW1010. Die al verkrijgbaar is voor ongeveer 20 euro. Je mag er niet veel van verwachten, maar zagen kan die wel. Andere merken die ook niet duur zijn: Black & Decker, Einhell en de decoupeerzaagmachines van Ferm. Daarmee is ervoor iedere klusser wel een geschikte zaagmachine.