Bewust met het milieu omgaan

Er wordt de laatste tijd veel over het milieu gepraat en steeds meer mensen zijn bereid om hun steentje bij te dragen. Een van de manieren waarop ze dat kunnen doen is minder gas verbruiken en dus hun huis verwarmen zonder gas. Dit lijkt misschien een gek idee, want de cv-ketel heeft (zoals we allemaal weten) gas nodig. Er bestaan echter nieuwe manieren om je huis te verwarmen. Er bestaat namelijk zoiets als een hybride warmtepomp. Deze pomp haalt uit de buitenlucht warme lucht. Er bestaat ook combipomp waarmee er warme lucht uit de grond wordt gehaald. Dit is dus een manier om duurzame energie op te wekken en je zult dit ook elke maand zien op de energierekening. Je zult ook heel goed het verschil zien tussen een duurzame pomp en een gaskachel. Steeds meer mensen kiezen om deze reden dan ook voor een warmtepomp.

Een ander voordeel van de warmtepomp (voor de portemonnee) is dat mensen die het installeren een subsidie kunnen aanvragen, omdat ze namelijk gebruik maken van een duurzaam product. Er wordt echter een verschil gemaakt tussen de subsidie voor een particulier en de subsidie voor een zakelijk doeleinde. De subsidie voor een particulier is voor iemand die een warmtepomp thuis wilt installeren. De zakelijke subsidie is meer bedoelt voor mensen die een warmtepomp willen aanschaffen voor op het kantoor.
De subsidieregeling is erg ingewikkeld, dus als je erover zit na te denken om een warmtepomp aan te schaffen is het verstandig om eerst de richtlijnen van de regelgeving door te nemen. Het is daarnaast ook goed om te onthouden dat je niet langer dan 3 maanden nadat de pomp is geplaatst de aanvraag voor een subsidie kan indienen.

Het overstappen van gas naar een warmtepomp is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.