De glazenwasser

Een glazenwasser is iemand die houdt van schoonmaken en reinheid van de ramen. Elke dag staat hij weer op de ladder om te zorgen dat alles er weer spic en span uitziet. Een glazenwasser moet vooral flexibel zijn en enthousiast te werk gaan. Hij zal behalve glasbewassing ook de gevel reinigen. Een glazenwasser zorgt er ook voor dat het houtwerk steeds weer wordt gedaan tijdens het reinigen van de ramen. Een glazenwasser werkt vaak in een hoog tempo om zoveel mogelijk ramen in dezelfde buurt te doen. Het beroep glazenwasser is niet geheel zonder ongelukken. Er worden strenge eisen gesteld aan de werkzaamheden. Op hele grote hoogtes werken met een ladder is daarom verboden. De ramen die 15 meter vanaf de grond zitten kunnen worden gereinigd met een telescoopstok of er wordt gewerkt met een hoogwerker.

Glasbewassing vraagt professionele schoonmaakspullen

De echte glazenwasser werkt met spullen die duurzaam zijn. Er moeten immers vele ramen worden schoongemaakt. Een aantal artikelen waar de glazenwasser dagelijks mee werkt zijn;

  • Sponzen
  • Telescoopstelen
  • Raamtrekker
  • Glasschraper
  • Ruitinwashoezen
  • Natuurzemen en emmers

En verder professionele schoonmaakproducten die zorgen voor een streeploos resultaat.

Kwaliteits-glasbewassing

Om aan een goede glazenwasser te komen is het handig om een beetje rond te vragen in de kennissenkring. Ook on-line kan al veel informatie worden verkregen over glasbewassingsbedrijven. Veel glazenwassers werken als ZZP-er en hebben vaak een eigen website waar je prijzen kunt vinden en een offerte kunt opvragen. Wanneer je in de stad woont is het wassen van ramen vaker nodig dan in een dorp of op het platteland. In de stad is er meer luchtvervuiling aanwezig die er voor zorgt dat de ramen sneller smerig worden. Zelf weinig tijd om de ramen en het houtwerk te onderhouden? Dan is het slim om in de regio rond te kijken naar een goede, maar vooral ook betaalbare glazenwasser. Bedenk wel dat goedkoop op den duur ook duurkoop kan betekenen. Wanneer de glazenwasser regelmatig de kozijnen “vergeet” kan dit sneller leiden tot houtrot.
Kijk on-line voor glasbewassingsbedrijven en vraag informatie over de voordelen van het laten reinigen van de ramen.