Soorten Makita schuurmachines

Makita staat bekend als een merk dat hoogstaande kwaliteit levert, maar is hiervan ook sprake bij schuurmachines? In deze blog beschrijven we het één en ander over de drie beste Makita schuurmachines. Makita levert namelijk veel verschillende soorten schuurmachines, maar de ene verkoopt beter dan de ander. Dit heeft voornamelijk te maken met de prijs- kwaliteitsverhouding van de betreffende schuurmachine. Gelukkig heeft Makita verschillende soorten schuurmachines op de markt gebracht, waardoor je als klusser meer dan genoeg keuze hebt. Denk hierbij maar eens aan de band-, vlak- en excenterschuurmachines. Deze soorten zijn namelijk het meest populair bij de klussers, welke voor het merk Makita hebben gekozen. Hieronder meer informatie over de verschillende soorten:

Makita bandschuurmachinemakita-schuurmachine

De Makita bandschuurmachine is de bestverkochte machine van het merk. Ook wel bekend onder de naam Makita 9403. Een 230V bandschuurmachine. Die is in te zetten voor de grove werkzaamheden die zich op je pad voordoen. Ook beschikt de machine over een stofafzuiging en stofzak, zodat vrijgekomen stofdeeltjes netjes worden opgevangen. De machine heeft veel power en kost dan ook wel redelijk wat. Daarom wordt deze machine met name aangeschaft door professionele klussers die grote projecten moeten draaien.

Makita excenterschuurmachine

De Makita BO4041 is een excenterschuurmachine. Deze schuurmachine is speciaal gemaakt om ronde oppervlakken perfect te kunnen afwerken. Dezelfde machine kan ook worden gebruikt voor het polijsten van voorwerpen. Let op! Vervang in dit geval wel de schuurzool door een polijstzool. Verder beschikt de machine over een 300 Watt motor met een schuurzool van 125 mm. Het is dan ook zeker aan te raden om voor deze machine te kiezen als er professionele schuurklussen uitgevoerd moeten worden.

Makita handpalmschuurmachine

Een leuke en ook interessante schuurmachine van Makita is de BO4556. Op het eerste gezicht lijkt deze machine doodnormaal, maar is eigenlijk toch best speciaal. Dankzij de vierkante schuurzool kun je net wat makkelijker in de hoekjes komen. Ook zal boven je hoofd schuren een stuk aangenamer worden. Wij hopen dat je meer te weten bent gekomen over de Makita schuurmachines.