Decoupeerzaag merken vergelijken

Ten eerst is het natuurlijk erg belangrijk, voordat je een decoupeerzaag gaat kopen, dat je het één en ander gaat vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld de vorm van zaagmachines met elkaar vergelijken. Kies je bijvoorbeeld voor een T-handgreep of beugelgreep decoupeerzaag? Daar blijft het niet bij, want ook de eigenschappen mogen niet vergeten worden. Denk hierbij aan de zaagcapaciteit, functionaliteiten, vermogen en het te behalen toerental. Kortom er is genoeg keuze! Toch is er een factor die meerdere van deze eigenschappen op mogelijkheden samenvoegt. Al weleens gedacht aan het vergelijken van verschillende merken decoupeerzaagmachines? Elk merk heeft zijn eigen karakter en kwaliteiten. Hieronder drie tips die je meer inzicht geven in het vergelijken van merken.

Merken in verschillende segmenten

Over het algemeen is het zo dat een merk die hoog is aangeschreven in bijna elke markt goed presteert. Toch laat de praktijk dit te wensen over. Neem bijvoorbeeld het merk Metabo. Dit merk doet het momenteel erg goed in de afkortzagen markt, maar in de decoupeerzaag of accuboormachine markt is dit een heel ander verhaal. Het blijft daarom ontzettend belangrijk om afzonderlijk te kijken naar het merk in elke branche. Dat maakt het er ook naar dat de Hitachi decoupeerzaagmachines het vaak erg goed doen in de decoupeermachine markt, maar als het om cirkelzagen gaat is hiervan weer geen sprake.

Populaire merken

Er zijn een aantal populaire merken die goed worden verkocht als we kijken in de decoupeerzaagmachine markt. Momenteel zijn dit de merken Bosch en Makita, die erg veel leveren op het gebied van decoupeerzaagmachines. Wel heeft dit voornamelijk te maken met het feit dat Bosch twee varianten machines aanbiedt. Eén is gericht op de professionals (Bosch blauw) en het andere merk (Bosch groen) is geschikt voor de doe-het-zelvers en hobby klussers. De keuze is reuze! Er zijn ook merken welke populair zijn, maar niet vanwege hun lange levensduur en kwaliteit. Nee, meer vanwege hun goedkope prijs. Daar meer over in het laatste gedeelte van deze blog.

Voordelige merken

Er zijn merken die bijna niks kosten. Dan mag je er ook vanuit gaan dat de kwaliteit niet hoogstaand is. Gelukkig leveren de machine wel hetgeen wat je nodig hebt. Namelijk het kunnen zagen van materialen! De voordeligste van dit moment is wel de Powerplus POW1010. Die al verkrijgbaar is voor ongeveer 20 euro. Je mag er niet veel van verwachten, maar zagen kan die wel. Andere merken die ook niet duur zijn: Black & Decker, Einhell en de decoupeerzaagmachines van Ferm. Daarmee is ervoor iedere klusser wel een geschikte zaagmachine.