Waarom zonnepanelen?

Met zonnepanelen produceert u zelf stroom en bespaart u honderden euro’s per jaar op uw energierekening. Als de prijs van stroom de komende jaren stijgt, hebt u daar geen last van. Zonnepanelen zijn ook een uitstekende investering, die snel is terugverdiend. Daarna hebt u jarenlang gratis stroom van uw eigen dak. Spaargeld besteden aan zonnepanelen levert meer op dan de rente op uw spaarrekening. Zonne-energie gaat natuurlijk niet alleen over geld. Het is ook een manier om de CO2 uitstoot te verminderen en een schoner milieu een handje te helpen. We weten uit ervaring dat eigenaren van zonnepanelen bewuster omgaan met energieverbruik.

 

Prijs zonnepanelen gedaald

 

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren gedaald, waardoor de terugverdientijd veel korter is geworden. In Nederland is een installatie met zonnepanelen na circa acht jaar terugverdiend, afhankelijk van de oriëntatie van het dak. Op een dak pal zuid produceert een zonnepaneel meer stroom dan op een dak naar het oosten of westen.

 

Besparen met zonnepanelen

 

Na installatie van uw zonnepanelen bespaart u onmiddellijk geld op uw energierekening. Een rekenvoorbeeld. Stroom kost vandaag, inclusief alle heffingen, ongeveer 23 cent per kilowatt/uur. Niemand weet hoe de prijs voor stroom zich zal gaan ontwikkelen, maar de kans dat stroom goedkoper wordt, lijkt ons nihil. Zelfs als energieproducenten stroom tegen dezelfde prijs blijven verkopen, zullen we nog rekening moeten houden met de inflatie.

 

Zonnepanelen leveren minimaal 25 jaar stroom. Als u in 2017 een installatie plaatst, zet u in feite uw stroomprijs vast voor een periode van 25 jaar. Met een installatie van bij voorbeeld tien panelen produceert u jaarlijks ongeveer 2250 kwh. Dat is een jaarlijkse besparing van 518 euro. Stel dat de stroomprijs stijgt met drie procent per jaar, dan zal ook uw voordeel elk jaar met drie procent toenemen.

 

Zonnepanelen = gratis stroom

 

Als de installatie na acht jaar is terugverdiend, heeft u een jaarlijks voordeel van honderden euro’s. Dat is mooi meegenomen. De levensduur van kwalitatief hoogstaande panelen is minimaal 25 jaar. Dit betekent dat uw zonnepaneel ongeveer 17 jaar gratis stroom aan u levert. Een gratis stroomfabriek op uw dak!

 

U zoekt misschien een beter rendement voor uw spaargeld? Rentetarieven bij de banken zijn extreem laag. Als u uw spaargeld gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen, is een rendement van meer dan tien procent mogelijk.

 

Zonnepanelen kopen

 

Er zijn dus verschillende redenen om zonnepanelen te kopen. Afgezien van de financiële voordelen is ook het milieu gebaat bij snelle actie. De CO2 uitstoot moet drastisch omlaag. Europese lidstaten doen er alles aan burgers aan te moedigen te investeren in groene energie. Alleen dan kan de totale CO2 uitstoot worden teruggedrongen.