Kamer en Suite

Tussen 1840 en 1940 was de Kamer en Suite zeer populair in de woningbouw. In die tijd was de Kamer en Suite voornamelijk bedoeld om de woonkamer te splitsen in een achterkamer en een mooie kamer waar bezoek werd ontvangen. De kamers werden gesplitst door één of twee schuifdeuren. Nu is de Kamer en Suite weer helemaal terug. Hij wordt teruggeplaatst in oude huizen of toegepast in bestaande- en nieuwbouw huizen voor diverse doeleinden. De Kamer en Suite is bijvoorbeeld een uitermate geschikte manier om een werkplek, bibliotheekkamer of een speelplek voor de kinderen te maken.

kamer en suite

Verschillende stijlen Kamer en Suite

De Kamer en Suite kunt u in diverse stijlen op maat laten plaatsen zoals de Belle Epoque stijl en de Jaren ’30 stijl. Welke stijl u ook wenst, deskundig maatwerk is absoluut noodzakelijk, zoals bij Mooie En Suite.

Belle Epoque stijl

De Kamer en Suite in de Belle Epoque stijl was voornamelijk populair tussen 1840 en 1925. Deze stijl kenmerkt zich door mooie gedetailleerde profileringen. Deze profileringen zijn zichtbaar aan de deurstijlen en paneelstijlen. De kasten en schuifdeuren zitten normaliter niet op dezelfde hoogte.

Jaren ’30 stijl

Vanaf midden jaren ’20 werd de Kamer en Suite vlakker en strakker van vorm en dit wordt de jaren ’30 stijl genoemd. Deze Kamer en Suite stijl is tegenwoordig erg populair door de belangstelling van nieuwbouwwoningen in de jaren ’30 stijl. De kasten en schuifdeuren van de Kamer en Suite in deze stijl zitten meestal wel op dezelfde hoogte.

Stijl elementen Kamer en Suite

Maak uw Kamer en Suite af door te kiezen voor mooie stijl elementen. Denk hierbij aan de deuren, plinten en architraven, kastelementen, deurbeslag, en glas in lood. Voor maximale lichtinval werden vroeger de schuifdeuren bijna altijd met glas voorzien. U kunt kiezen uit allerlei soorten glas, zoals glas in lood.

Kamer en Suite online

Een Kamer en Suite is tegenwoordig dus erg populair en zo modern als u zelf wenst! Dankzij de vele mogelijkheden van www.MooieEnSuite.nl, krijgt u de Kamer en Suite precies zoals u wilt.