Met kleine klusjes geld op de energierekening besparen

Blijft al enige tijd je energierekening maar stijgen? Dan is het natuurlijk tijd om in te grijpen. Alleen dan is het belangrijk om te achterhalen waar het probleem zit en hoe je dit tevens kan oplossen.

Ramen met enkelglas vervangen

Heb je momenteel ramen in je woning die nog uit enkel glas bestaan? Dan kan het zijn dat je woning lastiger de warmte vast kan houden. Het gevolg hiervan is dat er dan veel meer moet worden gestookt om de woning op een aangename temperatuur te krijgen. Hiervoor moeten de ramen worden vervangen of een voorzetraam worden geplaatst. Het plaatsen hiervan is zeer gemakkelijk zelf op te pakken. Denk hierbij wel dat je ook boven alles moet vervangen en dus veilig op die hoogte moet kunnen werken. Het werken met een ladder is niet altijd even gemakkelijk, daarom is het in veel gevallen gemakkelijker en ook veiliger om te werken met een ASC rolsteiger.

Vervangen van de CV ketel

Wellicht beschik je momenteel ook over een wat verouderde CV ketel. Dit kan ook de reden zijn waarom de energiekosten de afgelopen periode zo behoorlijk zijn gestegen. Het vervangen van een CV ketel kan je vaak al 15 tot 20 euro per maand besparen. Wellicht is er in de afgelopen periode ook iets veranderd in de thuissituatie waardoor er veel minder vermogen benodigd is dan voorheen. Het bijkomende voordeel van het vervangen van je CV ketel is dat je ook in energielabel kan gaan stijgen.

Zelf doen of laten doen?

Het is verstandig om altijd te kijken wat je zelf kan doen om zo nog wat geld te besparen. In het geval een CV ketel is het altijd wel verstandig om te laten doen. Bij het plaatsen van voorzetramen of vervangen van de ramen kun je er ook voor kiezen dit zelf te doen. Let dan wel op dat je dit veilig doet met een rolsteiger op het moment dat je op een bepaalde hoogte moet werken.