Ouderen in huis? Dit is een must have

Wanneer er ouderen in huis wonen dan is het belangrijk om de juiste faciliteiten aan te bieden. Een badkamer welke geschikt is voor ouderen bijvoorbeeld of trapliften in de woning om gemakkelijk van beneden naar boven te gaan en andersom. Ook is het een idee om de woning goed warm te houden met een sterke centrale verwarming. 

 

Waar moet je op letten? 

Het is slim om alle drempels uit de woning te halen. Zorg ervoor dat alles gelijk is. Niemand kan zo per ongeluk ergens over vallen of struikelen. Het is ook slim om te zorgen voor brede deuren. Door voor brede deuren te kiezen is het mogelijk om er gemakkelijker door te gaan met een rollator of zelfs een rolstoel. Daarnaast moet er ook een goede toilet en badkamer zijn. Denk aan greep steunen om gemakkelijker te gaan zitten en weer op te staan. Een hogere toilet dan normaal is ook prettig voor ouderen. In de badkamer moet men denken aan een instapbad of een douche met een zitje. Het maakt het leven van ouderen zoveel gemakkelijker en prettiger. Wanneer er een verdieping in de woning is, is een traplift een verstandige keuze. Op die manier kan men eenvoudig en zonder enig risico naar boven of beneden gaan. 

 

Een goede keuken

Wanneer de ouderen zelf koken en van koken houden is het belangrijk om de keuken goed in te richten. Zorg ervoor dat ze niet kunnen wegglijden als ze aan het koken zijn. Het gebied voor de wasbak en het kookgedeelte moet uitgerust zijn met antislip materiaal. Op die manier glijd niemand weg en gebeuren er geen ongelukken in de keuken. Als het kan dan zou het fijn zijn als er een tafel is die laag en hoog gezet kan worden. Wanneer iemand in de rolstoel zit en toch wil helpen dan kan de tafel omlaag om zo de groenten te snijden.