Steigerhouten meubels zijn trendy

Steigerhout is helemaal hot op dit moment. Je kunt er ook alles van maken en heeft een karakteristieke uitstraling. Vooral gebruikt steigerhout heeft zijn charmes. Steigerplanken zijn van ongeschaafd vurenhout en tijdens de bouw van een huis gebruikt als loopplanken op bouwsteigers. De kopse kanten zijn schuin afgeschaafd en verstevigd met een metalen strip. Een gebruikte steigerplank hoort een grijze waas te hebben van cement en wordt o.a. gebruikt om meubels van te maken. Vooral in de vorm van tuinmeubelen wordt het steigerhout veel gezien. De stoere looks geven iets bijzonders aan de tuinmeubelen.

Prijs steigerhout

De prijzen van het steigerhout van CanDo kunnen nogal variëren. Eerst goed gaan oriënteren voordat je tot de koop van gebruikte steigerhouten planken over gaat. Gebruikt steigerhout is gewild dus voor je het weet betaal je een te hoge prijs. Een gebruikte steigerplank kost zo ongeveer 10 euro per 2.5 meter. Let op de bezorgkosten wanneer je on-line steigerhout koopt. Een alternatief is om de planken zelf op te gaan halen bij de aanbieder, dan bespaar je je in ieder geval de bezorgkosten. Sommige bouwmarkten verkopen gebruikt steigerhout tegen redelijke prijzen. Kijk dus eerst goed om je heen voordat je gaat aanschaffen.

Steigerhout behandelen

Eigenlijk is gebruikt steigerhout op een natuurlijke manier geïmpregneerd. Wanneer de planken tot een tuinmeubel worden omgetoverd is het misschien verstandig om toch tot behandeling over te gaan om nog meer vergrijzing te voorkomen. Toch vinden juist veel mensen deze grijze uitstraling mooi. Ga je toch tot een behandeling over op de planken dan geeft de grey of white wash een fantastisch effect op steigerhout. Deze wash heeft hetzelfde effect als waterafstotende olie. Zo gaan de meubelen nog langer mee en geeft het een nog mooiere grijze uitstraling.

Voor- en nadelen gebruikt steigerhout

Wanneer de planken gebruikt zijn geeft dit direct een robuuste uitstraling. Dit blijft ook zo omdat het hout is uitgewerkt. Er vinden bijna geen veranderingen meer plaats in het hout. Bij nieuw steigerhout gebeurt dit wel. Wanneer je dus een gebruikte plank koopt weet je wat je hebt.

 

Een nadeel van een gebruikte steigerhoutenplank is de prijs. Er is meer vraag naar gebruikt steigerhout dus is de prijs ook hoger.

Omdat de steigerhouten planken al zijn gebruikt gaan ze niet zo lang mee als nieuwe planken. Gebruikt hout is kwetsbaarder.

 

Wanneer je dus geld wilt besparen en steigerhout lang wilt gebruiken kun je het beste nieuwe planken kopen en deze met grijze was behandelen voor een authenieke uitstraling.