Waarom kiezen voor een aankoopmakelaar?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een aankoopmakelaar moet kiezen, mocht je een nieuw huis willen kopen. In dit artikel gaan wij jou meer vertellen over de toegevoegde waarde van een aankoopmakelaar.

Wat is een aankoopmakelaar?

De meeste mensen zullen niet direct weten wat een aankoopmakelaar is. Een aankoopmakelaar is iemand die jou helpt met het kopen van een huis. Dit zou je in principe zelf kunnen doen, maar de kans is dan groot dat je veel dingen over het hoofd zal zien. Een aankoopmakelaar helpt je met taxaties, onderhandelingen, juridische verplichten, regelgeving, contracten en ga zo nog maar even door.

Je hoort vaak genoeg dat mensen die een huis kochten in de problemen kwamen doordat ze er niet uit kwamen met de makelaar of de verkoper. Dit is het laatste wat je wilt, want uiteindelijk gaat de aankoop van een huis om veel geld. Het voordeel van een aankoopmakelaar is dat hij de markt kent, alle adertjes onder het gras kent en jij hiermee je voordeel kan doen. Het is altijd beter om op het moment iets meer geld te spenderen, dan dat je in een later stadium oneindig veel geld moet betalen.

Persoonlijk heb ik veel ervaring met deze aankoopmakelaar. Iemand die vriendelijk is tegen zijn klanten, maar hard is tijdens de onderhandelingen. Dat is natuurlijk precies wat je nodig hebt, want uiteindelijk wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn. Deze aankoopmakelaar zit voornamelijk in het noorden gevestigd, namelijk Drachten, Groningen, Heerenveen, Leeuwarden, Assen, Zwolle, Hoogeveen, Hoogezand en Windschoten.