Bezuinigen op gas en stroom op uw bedrijf

Veel bedrijven gaan over op een warmtepomp vanwege de aankomende sancties op het afnemen van gas. Dit is erg kostbaar en maakt het voor veel bedrijven een dure aangelegenheid om op dezelfde voet verder te gaan. Het vreemde is dat gas juist heel duurzaam is en zelf door de natuur wordt aangemaakt, desondanks besluit de overheid om strenger te controleren en verder gaan met het bezuinigen op gas. Hoe gaat u nu verder als bedrijf om over te stappen op een warmtepomp en wat komt hierbij kijken?

Van het gas af

Wellicht zijn er plannen om in de buurt van het gas af te gaan. Neem bijvoorbeeld contact op met je gemeente om na te gaan wat de plannen zijn. Zijn er plannen bij jou in de buurt, wacht dan nog even met de aanschaf van een warmtepomp of CV ketel en check eens wat deze plannen voor uw bedrijf gaan betekenen. Het is enorm kostbaar en zonde om zelf te investeren in een nieuwe ketel terwijl er wellicht plannen zijn om de bewoners van de gemeente aan te sluiten op een warmtenet. Hiervoor geldt hetzelfde voor de aanschaf van een warmtepomp.

Elektriciteit besparen

Een warmtepomp kost enorm veel stroom en daarvoor zijn zonnepanelen belangrijk om de stroomvoorziening op peil te houden. Ook is het vervangen van oude lampen voor LED  in uw werkplaatsverlichting enorm belangrijk, lees hier verder om meer te weten over de besparing op werkplaatsverlichting. Ook kunnen besparingen uiteindelijk ook subsidies opleveren. De overheid stelt regelmatig subsidies beschikbaar voor ondernemers die bezuinigen op stroom en gas. Er is een EIA regeling waar u wellicht gebruik van kunt maken. Vraag de gemeente hieromtrent en laat u informeren. Wellicht komt u hier voor in aanmerking en kunt u al beginnen met het starten van de beschikbare voorzieningen.