Werkschoenen van nu

Werkschoenen zijn onmisbaar, maar welke schoen past nou het best bij u? Er zijn heel veel verschillende soorten werkzaamheden en ook heel veel soorten werkschoenen het kan best moeilijk zijn om de juiste schoen te vinden die bij uw werk past. Naast dat de werkschoenen van nu een goede bescherming bieden, zijn ze ook in het uiterlijk veranderd. Tegenwoordig zijn de schoenen veel mooier en zijn sommigen zelfs te dragen buiten werk zonder dat iemand doorheeft dat u werkschoenen draagt. Ook zijn de schoenen verbeterd in comfort, sommige werkschoenen beschikken over een voorgevormde zool, hierdoor kunt u makkelijk kilometers maken zonder last van uw voeten te krijgen. Naast werkschoenen is goede werkkleding ook van belang. Om er voor te zorgen dat je het meeste uit je werkkleding haalt kun je deze laten bedrukken via deze website.

picture1

De juiste werkschoenen

Het is nooit prettig om de verkeerde schoenen te dragen dit kan naast dat het niet comfortabel is tijdens het werken ook gevaarlijk zijn omdat, de schoen misschien niet aan de normen doet die hij wel nodig zou moeten hebben voor het werk dat u doet. Daarom hebben werkschoenen normeringen en om de juiste schoen te vinden moet u kijken welke normering bij u werk hoort. Deze normeringen zijn:

  • S1
  • S1P
  • S2
  • S3
  • S4
  • S5

Voorbeeld: een werkschoen die voldoet aan de S1 normering heeft altijd een veiligheidsneus, nemen energie op in de hak en hebben een antistatische werking. Deze schoenen zijn niet waterafstotend en dus alleen te gebruiken bij droge werkzaamheden, voor mensen die in een magazijn werken zouden schoenen met een S1 normering  uitstekend geschikt zijn.

Een ander voorbeeld zijn de werkschoenen met een S3 normering, deze zijn het meest populair omdat ze te gebruiken zijn bij meerdere werkzaamheden. De reden hiervoor is, is dat deze schoenen waterbestendig zijn en ze hebben een veiligheidsneus en –zool. Omdat de schoen waterdicht is zijn deze werkschoenen uitstekend te gebruiken in de horeca, maar werkt u op de bouw dan hoeft u zich ook geen zorgen te maken over scherpe dingen die op de grond kunnen liggen tijdens het dragen van deze schoenen.